Zatvoren aerodrom u Ženevi, zaledio Dunav, u Rimu saobraćajni kolaps
Foto: Reuters

Ledeni talas donio probleme

Zatvoren aerodrom u Ženevi, zaledio Dunav, u Rimu saobraćajni kolaps

Aerodrom u Ženevi zatvoren je danas zbog veoma hladnog vremena koje je ove nedjelje pogodilo mnoge dijelove Evrope.

Ledeni talas donio je velike količine snijega i izazvao saobraćajni haos u mnogim evropskim prijestonicama.

328132085jpg

Gužva na aerodromu, foto: Keystone

"Zbog veoma loših vremenskih uslova aerodrom u Ženevi trenutno je zatvoren za saobraćaj. Zbog toga savjetujemo putnicima da ne dolaze na aerodrom", naveo je aerodrom na svom sajtu, prenosi Rojters.

snowybernjpg

Kasne autobusi u Bernu, foto: swissinfo.ch / Susan Misicka

Uprava aerodroma je savjetovala putnicima da provjere sa kompanijama preko kojih lete, kada će naredni letovi biti zakazani. 

Stručnjaci su ovaj ledeni talas nazvali "zvijer sa istoka", a on je donio sa sobom velike količine snijega, ledene vjetrove i veoma niske temperature u mnogim dijelovima Evrope. 

Kako prenose agencije, prvi snijeg, još od febnruara prošle godine, pao je i u Rimu u kom je nastao saobraćajni kolaps. Takođe, zbog velikih hladnoća, koje u Evropi idu i do minus 24, zaledio se i Dunav.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.