Zbog ubistva novinara ministar kulture podnio ostavku, za informacije o ubistvu nagrada milion eura
Foto: Tanjug

Pisao o utaji poreza i vezama sa italijanskom mafijom

Zbog ubistva novinara ministar kulture podnio ostavku, za informacije o ubistvu nagrada milion eura

Slovački ministar kulture Marek Madarič, dugogodišnji savjetnik premijera Roberta Fica, danas je podnio ostavku zbog ubistva istraživačkog novinara Jana Kučiaka.

Madarič, član ljevičarske partije Smjer-Socijaldemokratije premijera Robert Fica, kazao je da je to njegova lična odluka. 

"Jednostavno rečeno, kao ministar kulture ne mogu da prihvatim ubistvo novinara tokom svog mandata", rekao je Madarič na konferenciji za novinare.

Nekoliko slovačkih novina objavilo je posljednji Kučiakov članak u kojem je povezao italijansku mafiju s korupcijom na najvišem političkom nivou.

Premijer Robert Fico ponudio je milion eura nagrade za bilo koga ko pruži informacije o tom ubistvu. On je novac donio na konferenciju za novinare na kojoj je objavio raspisivanje nagrade.

00011B46D

Podsjetimo, Jan Kuciak i njegova djevojka Martina Kusnirova pronađeni su mrtvi u njihovom domu u nedjelju.

Kuciakov portal Aktuality.sk objavio je u srijedu da je njihov novinar istraživao aktivnosti talijanske mafije u Slovačkoj i moguće veze sa ljudima koji su bliski premijeru Ficu. 

Ministarka pravde Lucia Zitnanska, iz koalicionog partnera u Vladi stranke Most-Hid, u srijedu je saopštila da je "apsolutno neprihvatljivo" da bilo ko povezan s organizovanim kriminalom radi u vladinoj kancelariji.

Opozicija je pozvala predsjednika nacionalne policije Tibora Gaspara i ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka da podnesu ostavke.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.