Albanija: Zaplijenjen kokain vrijedan 180 miliona eura, pronađen u kontejneru banana

Albanija: Zaplijenjen kokain vrijedan 180 miliona eura, pronađen u kontejneru banana

Albanska policija zaplijenila je u Draču 613 kilograma kokaina vrijednog 180 miliona eura. Droga je bila sakrivena u kontejneru u kojem su, preko Malte i Italije, prevožene banane.

Operacija nazvana "Lanjski snijeg" izvedena je tokom protekle noći u Draču, gdje je albanska policija zaplijenila 613 kilograma kokaina sakrivenih u lažnom dnu kontejnera u kojem je u Albaniju stigao tovar banana, saopštila je albanska policija.

Tokom akcije, uhapšene su dvije osobe, dok je vlasnik kompanije "Abri garden", u čijem je skladištu droga pronađena, još uvijek u bjekstvu, prenosi RTS.

Kokain, vrijedan 180 miliona eura, dopremljen je iz Kolumbije, preko Malte i Italije, a kontejner je u luku Drač stigao 19. februara.

Droga, spakovana u 528 paketa, bila je sakrivena u dvostrukom dnu kontejnera u kojem su se nalazile legalno uvezene banane.

Albanska opozicija, koja već mjesecima upozorava da se Albanija proteklih godina pretvorila u evropski centar trgovine odmah je zatražila da se u istragu uključi američka agencija za borbu protziv trgovina drogom, DEA.

Italijanska i albanska policija su u proteklih godinu dana zaplijenile oko 200 tona marihuane namijenjene zapadnoevropskom tržištu. Proizvodnja marihuane u ovoj državi procjenjuje se na nekoliko hiljada tona godišnje.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.