Djeca napravila video zbog kojeg bi političari trebalo da se stide(VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

"Budi faca, ne podržavaj nasilje"

Djeca napravila video zbog kojeg bi političari trebalo da se stide(VIDEO)

U martu bi Aleksa Janković napunio 21 godinu - da ga na tom putu nije surovo spriječilo vršnjačko nasilje, u kombinaciji sa neodgovornošću prosvjetnih radnika i sistemskim zataškavanjem.

Nažalost, umjesto toga, porodica malog Alekse će mjesec kasnije, u maju, obilježiti tačno sedam godina od dana kada je stradao.

"Sedam godina tuge, sedam godina bez kazne, sedam godina u toku kojih smo samo saznali da za Aleksinu srmt niko neće odgovarati, a da Aleksin zakon, koji bi mogao da spriječi da se ovakav slučaj ponovi, jednostavno nije dovoljno zanimljiv političarima", kazali su oni.

Srećom, tu su djeca - djeca koja su već prihvatila Aleksin zakon, ma koliko Skupština odbijala da ga čak i razmotri.

Filmska sekcija osnovne škole "Posavski partizani" iz Obrenovca je napravila dirljiv film posvećen Aleksi i Aleksinom zakonu pod nazivom "Budi faca, ne podržavaj nasilje".

Mladi talentovani glumci, među kojima je i Marko Despotović, koji je u predstavi "Nasilje" Kokana Mladenovića glumio upravo Aleksu, poslali su snažnu poruku svojim vršnjacima ali i mnogo starijima od sebe, da nasilje nikad nije rješenje i da su oni već uveliko prihvatili Aleksin zakon.

Noizz.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.