Podgoričanin registrovao jedan automobil a tablice

Podgoričanin registrovao jedan automobil a tablice "rasporedio" na dva

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su dvije teške krađe počinjene na štetu fizičkih lica i otkrili i falsifikovanje isprave korišćenjem jednog para registarskih oznaka vozila na dva vozila što je suprotno zakonu.

Službenici CB Podgorica su, postupajući po prijavi građanina, pronašli otuđenu auto prikolicu i vratili je vlasniku.

Identifikovano je i osumnjičeno lice, D.L. (46) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja tešku krađu počinio na štetu S.M. iz Podgorice.

-On je, sumnja se, krajem septembra prošle godine od D.M, brata S.M, tražio da mu posudi auto prikolicu, ali je D.M. to odbio, te je nakon toga polomio katanac na garaži koja se nalazi u sklopu porodične kuće S.M odakle je otuđio pomenutu auto prikolicu. D.L. je potom, sumnja se, auto prikolicu preprodao jednom licu a od tog momenta ova auto prikolica je u nekoliko navrata bila preprodavana. Policijski službenici su je pronašli kod jednog lica i vratili je vlasniku. Protiv D.L. je nadležnom tužiocu podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivične priijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo - saopštila je Uprava policije.

Podgorička policija rasvijetlila je i tešku krađu počinjenu u noći između 24. i 25. juna 2017. godine na štetu M.T. iz Podgorice.

-Tom prilkom R.M. (28) iz Podgorice je, kako se sumnja, polomio staklo na vozilu u vlasništvu oštećene, koje se nalazilo parkirano u ulici Spasoja Raspopovića, odakle je otuđio dvije bankovne kartice na ime oštećene. On je identifikovan na osnovu operativnih aktivnosti kao i vještačenja u Forenzičkom centru. Posebni izvještaj protiv R.M. je nadležnom tužiocu dostavljen u redovnom postupku.- stoji u policijskom saopštenju.

Jedna registracija, dva vozila

Kada je u pitanju krivično djelo falsifikovanje isprave, policijski službenik je 26. februara u ulici Pete proleterske, uočio dva putnička motorna vozila marke „Ford Focus“, vlasništvo S.B. (48) iz Podgorice.

Na oba vozila nije bilo zadnjih registarskih oznaka, dok su prednje registarske oznake na oba vozila bile iste.

"Utvrđeno je da su registarske oznake izdate za jedno od ova dva vozila, te da je S.B, kako se sumnja, sa tog vozila skinuo zadnju registarsku oznaku i montirao je na mjesto gdje stoji prednja registarska oznaka na drugom vozilu. To drugo vozilo, sa registarskim oznakama od prvog vozila, on je, sumnja se, koristio u saobraćaju od 15.02. do 23.02.2018. godine. Posebni izvještaj protiv S.B. je nadležnom tužiocu podnijet u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", naveli su iz crnogorske policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.