5.600€ za mlade poljoprivredne proizvođače
Foto: Gov.me

Ministarstvo poljoprivrede objavilo Javni poziv

5.600€ za mlade poljoprivredne proizvođače

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti nabaviti aparate za mužu sa pulsatorom, opremu za hlađenje mlijeka, sredstava za kontrolu prisustva somatskih ćelija i sredstava za dezinfekciju vimena prije i poslije muže i ostvariti podršku do 4.800€, odnosno 5.600€ za mlade poljoprivrednike.

Podrška Ministarstva iznosi 60% od ukupne vrijednosti investicije, odnosno 70% za mlade poljoprivrednike.

"Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom mlijeka i mlijeko predaju registrovanim mljekarama i sirarama, kao i ona koja se bave proizvodnjom mlječnih proizvoda ili su ostvarili podršku Ministarstva za nabavku priplodnih grla preko Javnog poziva za unapređenje stočnog fonda za 2015, 2016, 2017 i 2018. godinu, MIDAS 4 ili nekog od IPARD like javnih poziva, dok u Registru poljoprivrednih gazdinstava moraju biti registrovani u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku", kazali su iz Ministarstva.

Rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu podrške je  30. jun 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani proizvođači, kao i Zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.