Odbijeni predlozi SDTa, bez novačnih kazni Kneževiću i Medojeviću

Odluka Višeg suda

Odbijeni predlozi SDTa, bez novačnih kazni Kneževiću i Medojeviću

Viši sud u Podgorici odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da novčano kazni Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića.

Sud je odbio predlog SDTa da kazni Kneževića jer je odbio u predmetu izviđaja koji je formiran povodom javno iznijetih navoda Kneževića na konferenciji za medije 31. januara da je „imao ponudu visokopozicioniranog sudije da da 10.000,00 eura i da mu se poništi kazna“.

Drugim rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog SDT za novčano kažnjavanje svjedoka Medojevića zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom njegovih navoda objavljenih na svom profilu na društvenoj mreži Facebook, da je okrivljeni Miomir Mugoša platio Glavnom specijalnom tužiocu 100.000 eura da mu ne određuje pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od 6.000.000 eura.


-Protiv ovih rješenja SDT može izjaviti žalbe krivičnom vijeću ovog suda u roku od tri dana od dana dobijanja pismenih otpravaka rješenja - saopšteno je iz Višeg suda.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.