Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja
Foto:Anadolija

Susret Vujanović-Crnadak

Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja

Odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine su dobri, dvije države nemaju otvorenih pitanja i postoji veliki prostor za zajedničku saradnju, ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

 Vujanović je konstatovao da dvije države nemaju otvorenih pitanja i da postoji širok prostor saradnje koji zajednički treba iskoristiti. 

"Ovim smo, nesumljivo, primjer regiona i državne politike i Crne Gore i Bosne i Hercegovine trebaju da istraju u afirmaciji ovakve politike. Prostor za saradnju postoji u svim oblastima posebno u sveri ekonomije uz potrebu poboljšanja putne infrastrukture i boljeg korišćenja energetskih resursa", kazao je Vujanović. 

Kako je saopšteno, predsjednik Crne Gore je ponovio spremnost naše države da s Bosnom i Hercegovinom podijeli iskustva evropskih integracija, saopštavajući da je i za Crnu Goru i za region bitno da se ubrza evropski put svih država Zapadnog Balkana. 

Ministar Crnadak se saglasio s ocjenom odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, konstatujući visok nivo povjerenja i saradnje dvije države.

Iskazao je uvjerenje da će se ta saradnja intenzivirati u svim oblastima u kojima postoji mogućnost za to. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.