Rasvijetljene dvije krađe u Pljevljima, uhapšene tri osobe
Ilustracija

Rasvijetljene dvije krađe u Pljevljima, uhapšene tri osobe

Pljevljaska policija rasvijetlila je dva krivična djela, počinjena tokom januara i februara 2018. godine, i to razbojništvo i razbojnička krađa. Tri lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela lišena su slobode.

Službenci CB Pljevlja su, 16.februara uhapsili S.J. (20) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu N.T.

"On je, kako se sumnja, 14.01.2018. godine oko 21 sat i 15 minuta došao maskiran u kladionicu „Volcano“ u ulici Volođinoj, ušao u unutrašnjost objekta i od zaposlene N.T. uz prijetnju nožem zahtijevao da mu preda pazar. N.T. je odbila da mu preda pazar i on je tom prilikom, sumnja se, otuđio njen mobilni telefon marke „Samsung“, nakon čega se udaljio sa lica mjesta", saopšteno je  iz policije.

O događaju i identifikovanju osumnjičenog lica je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se S.J. liši slobode i on je tom tužiocu priveden uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Nadalje, službenci CB Pljevlja su, 26. februara godine, uhapsilli Pljevljake K.D. (35) i T.L. (35), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojnička krađa na štetu Z.Ć.

"Oni su, sumnja se, 20.02.2018. godine oko 11 sati i 45 minuta, po prethodnom dogovoru koju su imali u vezi saznanja da se u porodičnoj kući Z.Č. nalazi veća suma novca, te da je on teškog zdravstvenog stanja i da je sam, a kada je oštećeni spavao, kroz otključana ulazna vrata ušli u unutrašnjost kuće i izvršili premetačinu stvari kojom prilikom su pronašli i otuđili 200 američkih dolara i jedan manji metalni kofer vjerujući da se u njemu nalazi veća suma novca. Nakon toga osumnjičeni su sišli u prizemni dio kuće u namjeri da je napuste kada ih je primijetio oštećeni koji se u međuvremenu probudio. K.D. je, kako se sumnja, oštećenog Z.Č. udario stisnutom pesnicom u predjelu lica i na taj način ga oborio, kako bi primjenom fizičke sile on i T.L. otuđene stvari zadržali za sebe, nakon čega su pobjegli s lica mjesta i otuđene predmete sakrili na livadi u blizini jedne osnovne škole", kazali su iz policije.

Oni su se, kako se sumnja, istog dana oko 18 časova ponovo susreli i otvorili otuđeni kofer u namjeri da podijele novac, a kada su se uvjerili da se u koferu umjesto novca nalazi pribor za jelo, otuđene predmete su bacilli u rijeku, dok su za sebe zadržali novac u iznosu od 200 američkih dolara.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se ova dva lica liše slobode i da mu se uz poseban izvještaj privedu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.