Šehović nastavlja sa Danom otvorenih vrata: Građani u prilici da iznesu mišljenja i probleme
Damir Šehović

Šehović nastavlja sa Danom otvorenih vrata: Građani u prilici da iznesu mišljenja i probleme

Ministarstvo prosvjete nastavlja sa Danom otvorenih vrata u okviru koga ministar prosvjete Damir Šehović razgovara sa građanima o obrazovnom sistemu, o nedoumicama i problemima prosvjetnih radnika, sa ciljem pronalaženja najboljih rješenja i poboljšanja kvaliteta rada Ministarstva. Tako je juče održan treći po redu Dan otvorenih vrata.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete građani koji su se obratili ministru za prijem bili su zainteresovani za pojašnjavanje zakonskih procedura zapošljavanja, procedura tranformacije ugovora, premještaja iz jedne ustanove u drugu, ali i mogućnostima za mlade talente. 

"Ta tema bila naročito zastupljena s obzirom na to da Fond za kvalitet i talente postaje operativan, a nedavno donešenim Pravilnikom najavljeno je da su za najbolje učenike predviđene nagrade i do 2.000 eura. 

Njime je predviđeno i nagrađivanje posvećenih nastavnika, za šta su mnogi prosvjetni radnici bili zainteresovani", saopšteno je.

Iz ministarstva ističu da je san otvorenih vrata jedan  od načina da rukovodstvo resora prosvjete u direktnoj komunikaciji stekne potpunu sliku o efektima rada Ministarstva i realnom stanju u obrazovnim ustanovama. 

"Razgovor sa građanima je jedini način da se dobiju sve informacije o praksama u sistemu obrazovanja, poboljša kvalitet rada svih obrazovnih ustanova, ali i rad Ministarstva. 

Ovo je već treći dan otvorenih vrata Ministarstva prosvjete, koji se organizuje tako što se izvrši izbor među zahtjevima za prijem koji su pristigli u ovu instituciju u prethodnim mjesecima. Izbor se vrši prvenstveno na osnovu vremena kad su zahtjevi poslati i podatka da li su u nadležnosti Ministarstva", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.