Pobjeda Đokovića i Pikea – velike promjene u Dejvis kupu!

Pobjeda Đokovića i Pikea – velike promjene u Dejvis kupu!

Međunarodna teniska federacija (ITF) zvanično je saopštila je da će doći do velikih promjena u Dejvis kupu.

ITF je objavio da je dogovorio saradnju sa kompanijom Kosmos – ugovor je potpisan na 25 godine i vrijedan je tri milijarde dolara.

Osnivač i predsjednik investicione grupe je štoper Barselone Đerar Pike, a kompanija je podržana od strane Hirošija Mikitanija, izvršnog direktora kompanije Rakuten.

Uprava ITF jednoglasno je odlučila da kreira novi veliki veliki turnir koji će se održati na kraju godine – Svjetsko ekipno prvenstvo u tenisu. 

Takmičenje je predviđeno da bude u novembru i da traje nešto više od sedam dana. Na njemu će učestvovati 18 reprezentacija koje će biti podijeljene u nekoliko (nije još precizirano) grupa. 

Poslije grupne fazi uslijedili bi eliminacioni dueli (četvrtfinale), a igrala bi se dva singla i jedan dubl, na dva dobijena seta. Sigurni učesnici bi bile selekcije iz Svjetske grupe (16) dok bi dvije bile naknadno izabrane. 

"Ovo je velika promjena za tenis i ITF. Naša komisija je podržala ambiciozni plan za budućnost Dejvis kupa. Naša vizija je da napravimo veliko finale na kraju sezone koje će biti festival tenisa i zabave. Na njemu će učestvovati najbolji teniseri koji će predstavljati svoje nacije i koji će odlučivati o šampionu Dejvis kupa", rekao je predsjednik Dejvid Hagerti. 

Inače veliki zagovornik ovakvog plana je i srpski teniser Novak Đoković. Nekada najbolji igrač svijeta u nekoliko navrata javno je naglašavao da je potrebno mijenjati Dejvis kup.

Međutim u prošlosti nije imao veliku podršku. 

Pojavom kompanije Kosmos i Đerara Pikea stvorila se mogućnost za tako nešto, Međunarodna teniska federacija je prihvatila plan i sva je prilika da ćemo uskoro gledati Svjetsko ekipno prvenstvo u tenisu.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.