I vatikanski sveštenici se obradovali snijegu: Grudvanje na glavnom trgu (VIDEO)
Foto: Tanjug

Najveći snijeg u posljednjih nekoliko decenija

I vatikanski sveštenici se obradovali snijegu: Grudvanje na glavnom trgu (VIDEO)

Snijeg koji rijetko pada u Rimu danas je izvukao "napolje" ne samo djecu već i sveštenike Vatikana koji su se grudvali na Trgu Svetog Petra.

Snijeg koji pada najobilniji je koji je zadesio Rim u posljednjih šest godina, a najveći koji je pao krajem februara u posljednjih nekoliko decenija, prenosi B92. 

Policija je savjetovala stanovništvo da ne izlazi napolje ako ne mora. 

Vojska je izašla na ulice da bi pomogla u čišćenju snijega koji je napadao, saobraćaj se odvija otežano, a škole su danas zatvorene u italijanskoj prijestonici. 

Pošto snijeg rijetko pada u italijanskoj prijestonici, grad nije opremljen opremom potrebnom za čišćenje snijega pa su vlasti morale da se obrate za pomoć drugim gradovima da im pošalju neophodnu opremu. 

Na glavnom rimskom aerodromu Fjumićino samo jedna pista "radi", dok je većina aerodroma u zemlji otvorena mada ima odlaganja pojedinih letova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.