Nikšićanin opljačkao crkvu
Ilustracija

Krivična prijava zbog krađe

Nikšićanin opljačkao crkvu

Nikšička policija rasvijetlila je krivično djelo teška krađa počinjeno u oktobru 2017. godine na štetu crkve Svetog Đorđa u Vraćenovićima.

"Naime, Dežurnoj službi CB Nikšić je, 26.oktobra 2017. od strane sveštenika crkve Svetog Đorđa u Vrćenovićima prijavljeno da je prethodne noći izvršena provala u crkvu kojom prilikom je otuđena pozlaćena kutija za pričest i tri ikone.

O događaju je obavješten nadležni tužilac koja se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teška krađa i ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj na mjestu  događaja", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je prilikom vršenja uviđaja sa lica mjesta izuzet određeni broj tragova, koji su, uz prethodno pribavljenu naredbu nadležnog tužioca dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Nakon preduzetih operativnih mjera i radnji i sprovedenih vještačenja u Forenzičkom centru, identifikovan je J.O. (35) iz Nikšića za kojeg se sumnja da je počinio navedeno krivično djelo", kazali su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilašvu u Nikšiću koji je naložio da se protiv J.O. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

                                                                                          

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.