Rasvijetljena teška krađa počinjena 2015. godine na štetu novinarke
Ilustracija

Bar

Rasvijetljena teška krađa počinjena 2015. godine na štetu novinarke

Barska policija je operativnim radom i zahvaljujući analizama izvršenim u Forenzičkom centru, rasvijetlila tešku krađu počinjenu na štetu novinarke A.Lj.

"Obavještenje o identifikovanju lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo je dostavljeno nadležnom tužiocu budući da se radi o maloljetniku koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 13 godina, te je zbog uzrasta ispod 14 godina po zakonu krivično neodgovoran", saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, tada nepoznato lice je, 12.juna 2015. godine u Baru, obilo vozilo „Peugeot 205“, u vlasništvu A.Lj, a na kojem je bila istaknuta aplikacija jednog medija.

"Iz vozila, na kojem je tada podesnim sredstvom polomljeno vozačevo staklo i dva stakla, je otuđen CD plejer koji je nakon toga odbačen i pronađen. Takođe je iščupan dio instrument table i iz vozila su otuđeni kablovi za paljenje vozila", podjsećaju iz policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su potom upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Sveukupne policijske aktivnosti, zajedno sa vještačenjima, dovele su do identifikovanja maloljetnog B.S, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 13 godina, a koji je rođen u Republici Srbiji sa privremenim boravkom u Baru.

O identifikovanju B.S. je obaviješten nadležni tužilac. Protiv lica, shodno zakonu, ne može biti podnijeta krivična prijava zbog uzrasta ispod 14 godina u vrijeme izvršenja krivičnog djela. O rasvjetljavanju krivičnog djela upoznata je i oštećena A.Lj.", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.