Nikšić: Oduzeti heroin i marihuana, namijenjeni uličnoj prodaji
Ilustracija

Jedna osoba uhapšena

Nikšić: Oduzeti heroin i marihuana, namijenjeni uličnoj prodaji

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u cilju suzbijanja ulične prodaje droge na teritoriji Opštine Nikšić, a u sklopu planskih aktivnosti i postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretrese na više lokacija kojom prilikom su pronađene i zaplijenjene opojne droge heroin i marihuana koje su, kako se sumnja, bile namijenjene uličnoj prodaji.

Policijski službenici su, 20.februara, na osnovu operativnih saznanja a postupajući u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilažtvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste D.Z. (33) i F.Đ. (25).

"Tom  prilikom policijski službenici su u stanu koji koristi D.Z. pronašli 17 aluminijskih pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, jednu pvc kesicu sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, jednu tabletu buprenorfina, vagu za precizno mjerenje, pribor za pakovanje, sporogoreći detonatorski štapin i jedan puščani metak. Policijski službenici su pretresom stana F.Đ. pronašli dva pvc pakovanja sa sadržajem za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, digitalnu vagu za precizno mjerenje sa tragovima opojne droge, skraćenu lovačku pušku (kratež) izbrušenog serijskog broja i tri komada pištoljske municije kalibra 7,62 mm", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se D.Z. liši slobode i da mu se, uz krivičnu prijavu, privede zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija.

Tužilac se takođe izjasnio da mu se predmet u vezi F.Đ. dostavi na ocjenu i mišljenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge u sadejstvu sa službenicima CB Nikšić su i, 23.februara izvršili pretres stana F.Đ. (26) kojim je pronađena kutija u kojoj se nalazilo 38 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

O navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da mu se spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje, te da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela, dok je F.Đ. sproveden na izdržavanje kazne zatvora u ZIKS, po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, zbog drugog krivičnog djela. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.