Snijeg u Rimu nakon 6 godina, zatvorene škole
Foto:ANSA

Snijeg u Rimu nakon 6 godina, zatvorene škole

Rim se jutros probudio s prvim snIježnim padavinama u proteklih šest godina, poslije prolaska arktičke oluje u Evropi, koja je donijela dovoljno padavina da bi izazavala zatvaranje škola i poremećaje u saobraćaju.

Očekuje se da će "Zvijer sa istoka" donijeti hladan vazduh iz Rusije u narednih nekoliko dana.

Rim je prvi put pod snježnim padavinama od februara 2012. godine. Tri do četiri centimetra snijega je na tlu.

Škole su zatvorene u glavnom gradu Italije, jer su lokalne vlasti otvorile nekoliko željezničkih stanica kao hitna skloništa za beskućnike.

Nula stepeni Celzijusa bilo je u Rimu u ponedjeljak ujutru, sa prognozom minus šest stepeni do srijede, no, ne očekuje se snijeg.

U sjevernom italijanskom gradu Torinu teški snijeg izazvao je odgađanje utakmice u Seriji A između Juventusa i Atalante u nedjelju.

Od subote su dvije osobe umrle od hladnoće u Poljskoj.

U sjevernoistočnom gradu Goldap temperature su pale na minus 26,2 stepeni, a dnevne prognoze predviđaju i do minus 11 u ponedjeljak u istočnoj Poljskoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.