Agović: Zauvijek uništiti politiku zla
Samedin Agović

Godišnjica zločina u Štrpcima bolna opomena

Agović: Zauvijek uništiti politiku zla

Godišnjica otmice i svirepog ubistva bošnjačkih civila, prije 25 godina u Štrpcima predstavlja bolnu opomenu i snažnu poruku da se sa zločinačkim politikama moramo suočiti svom snagom, kako se ne bi ponovila razaranja i patnje koje su građani naše i ostalih država zahvaćenih ratom preživjeli, kazao je Agović Samedin,član Predsjedništva Liberalne Partije Crne Gore.

Agović smatra da "svi zajedno, još uvijek nosimo teret ratne prošlosti koja sprječava društvo da konačno raskrsti sa poraznom politikom i smogne snagu da žrtvama pruži mir i dostojanstven život, ali i najiskrenije zatraži oprost".

"Zauvijek treba uništiti onu politiku ludila i zla koja je od jedne divne zemlje napravila nesreću u čijim ostacima i danas tumaramo. Vrijeme ništa neće izliječiti, nego pamet, čist obraz i poštovanje onog što je ljudsko u nama. Najmanje toliko duguju porodicama koje se danas sjećaju onih kojih više nema i nama koji živimo zajedno sa njima, da bi tu bol umanjili.

Moramo smoći snage da još jednom uvjerimo svijet oko sebe da je Crna Gora spremna, više nego ikad,  da krene naprijed,  putevima stabilne saradnje sa regionom i  najbliže moguće kohezije sa Evropom. Nužno je izgraditi iskrene mostove prijateljstva, razumijevanja, saradnje, i što je najvažnije - mira", kaže Agović.

Smatra da u jeku političke nestabilnosti, u trenutku kada "kao društvo i generacija stojimo na raskrsnici životnih i političkih odluka, ne smijemo zaboraviti žrtve zločina u Štrpcima, kao što ne smijemo ni relativizovati bilo čiju patnju i bol vodeći se dnevno-političkim prepucavanjima i ogromnim međusobnim nerazumijevanjem".

"Tražimo odgovornost kako neposrednih izvršilaca zločina, tako i nalogodavaca. Moraju odgovarati za zlo koje su učinili, ali ne samo da bi pravda bila zadovoljena, nego da bismo dali primjer svima da se politika ludila i zla ne smije nikada ponoviti. U moru obaveza ne smijemo izostaviti onu najbitniju - obavezu da kao društvo iskoračimo naprijed, zajedno sa susjedima i Evropom, i odlučno trasiramo put ka sigurnijoj budućnosti za generacije koje dolaze", saopštio je Agović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.