Šef cetinjske policije uperio pištolj u
Foto:Screenshot

Šef cetinjske policije uperio pištolj u "škaljarca" , "Pršutu sa Cetinja"?

Milo Ivanišević, zvani “Pršuta sa Cetinja”, koji se u petak pojavio u video snimku objavljenom na portalu i TV Vijesti, član je organizovane kriminalne grupe “škaljari”, saznaju nezvanično Dnevne novine iz policije.

Njegova zaduženja su navodno da obezbjeđuje kuću bezbjednosno interesantnog lica Miloša Đuričkovića, te da prati kretanje svih lica, a posebno aktivnosti i kretanje policije.

Takođe je bio zadužen da o kretanjima policije obavještava Cetinjanina Sava Lipovinu, nedavno uhapšenog zbog sumnje da je 23. decembra prošle godine u prijestonici pokušao da ubije sugrađane Steva Vujovića i Nikolu Kaluđerovića podmetnuvši im bombu pod auto.

Upravo prilikom hapšenja Lipovine, napravljen je sporni snimak u kojem se vidi kako Ivanišević sjedi u automobilu, parkiranom na jednoj cetinjskoj raskrsnici nešto prije šest sati ujutro kada se pored njega zaustavlja “džip iz kog izlaze dvojica uniformisanih policajaca i načelnik cetinjske policije Miloš Vučinić.

Vučinić, navodno, drži uperen pištolj u Ivaniševića dok ga jedan službenik obara u snijeg, a potom Vučinić odlazi do službenog vozila, vraća se i čuči pored Ivaniševića i udara ga po glavi.

Nakon objavljenog snimka, direktor Uprave policije Slavko Stojanović naložio je načelniku CB Podgorica Jovici Rečeviću hitno utvrđivanje odgovornosti načelnika cetinjske policije Vučinića zbog nezakonite upotrebe sredstava prinude i neblagovremenog dostavljanja izvještaja o upotrebi sredstava prinude.

Rečević je, po nalogu Stojanovića, utvrdio da su sredstva prinude u konkretnom slučaju “upotrijebljena suprotno pojedinim odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.