Dio opozicije neće prisustvovati sjednici lokalnog parlamenta
Foto: Cetinjski list

Dio opozicije neće prisustvovati sjednici lokalnog parlamenta

Dio opozicije neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Skupštine Prijestonice na kojoj, između ostalog, treba da bude izabran i novi gradonačelnik.

Socijaldemokratska partija i Stara garda Liberalnog saveza u zajedničkom saopštenju navode da neće prisustvovati sjutrašnjoj, a ni narednim sjednicama lokalnog parlamenta, do odluke Upravnog suda o tužbi opozicije kojom osporavaju odluku o izboru predsjednice parlamenta.

"Cijenimo da je izbor predsjednice Skupštine Prijestonice izvršen na nezakonit način uz višestruko kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta Prijestonice i Poslovnika Skupštine Prijestonice, te zbog toga do odluke Upravnog suda nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta i skupštinskih radnih tijela. Smatramo da lokalni parlament nije konstituisan na zakonit način, te da će i sve buduće odluke koje donosi biti nezakonite", navodi se, između ostalog u zajedničkom saopštenju ove dvije partije.

Iz Građanskog pokreta URA i Demokrata Radiju Cetinje je saopšteno da će odluka o prisustvu sjednici najvjerovatnije biti donijeta večeras.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.