Ajkula napala ženu, ona srećom preživjela (FOTO)
Ana Šarpej

Sidnej

Ajkula napala ženu, ona srećom preživjela (FOTO)

Prvi put poslije 25 godina zabilježen je napad ajkule u Botaničkom zalivu u Sidneju, kada je žena po imenu Ana Šarpej povrijeđena od strane ajkule dok je plivala. Žena je imala sreću jer je u pitanju bilo mladunče.

Anu Šarpej (55) je napala ajkula iz familije velikih bijelih ajkula koja je prema nadležnim institucijama koje su izašle na mjesto nesreće, bila dugačka između 2,7 i 3,2 metra, prenosi Blic.

Foto: Ocdn.eu

Napad je najvjerovatnije prouzrokovan zatvaranjem Konvonga, malog Konvonga, Jara zaliva i Francuskog zaliva koji su zatvoreni zbog visokih temperatura tokom prošlog vikenda.

Što se tiče zdravstvenog stanja povrijeđene, iz izvora kažu da je njeno stanje poslije operativnog zahvata stabilno i sigurno.

Biologičar Vik Pidmors je izjavio da je ona pretrpjela ozbiljan ugriz na desnoj nozi, ali da će se skroz oporaviti.

Gradski zvaničnici su se takođe oglasili povodom ovog događaja.

"Mislim da je sreća što još uvek ima nogu i što je preživjela", izjavio je gradonačelnik Randvika, Lindzi Šurej.

Od incidenta do danas, nije prijavljeno prisustvo ajkula u ovom dijelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.