Karađorđevići dobili nasljednika, zvonila zvona sa Vračara
Filip i Danica Karađorđević

Princeza Danica rodila sina

Karađorđevići dobili nasljednika, zvonila zvona sa Vračara

Princ Filip Karađorđević i njegova supruga princeza Danica postali su roditelji. Princeza je danas na svijet je donijela sina.

U čast rođenja dječaka danas prije podne se oglasilo 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu.

Iz službe za odnose sa javnošću porodice Karađorđević juče je saopšteno da je blagoslov za oglašavanje zvona dao patrijarh srpski Irinej.

Princ Filip je sin prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića, a princeza Danica je ćerka čuvenog srpskog slikara Cileta Marinkovića.

Vjerili su se prošlog ljeta u Londonu, a sudbonosno Da izgovorili su u oktobru u Beogradu, na prvom kraljevskom vjenčanju u Sabornoj crkvi od 1922. godine. Poglavar SPC, patrijarh Irinej je vjenčao prinčevski par, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života i gosti iz inostranstva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.