Lažni apel za pomoć: Banjalučanin prevario ljude sa slikom djevojčice iz Amerike (FOTO)
Foto: Facebook

Lažni apel za pomoć: Banjalučanin prevario ljude sa slikom djevojčice iz Amerike (FOTO)

Preverant koji se predstavio kao Mirsad Stajić iz Banjaluke iskoristio je fotografiju preminule djevojčice Grejs iz Amerike, koja je bolovala od rijetkog tumora na mozgu, da bi je na društvenim mrežama predstavio kao svoju ćerku Anu kojoj je hitno potrebno liječenje i novac.

Pretpostavlja se da je lažni otac sakupio minimum 500 eura, prenosi Telegraf.

untitled1830x0

Foto: Facebook

Na svom profilu naveo je kako se zove, podijelio da sa suprugom Jelenom ima sedmomjesečnu ćerkicu Anu i za tren oka dobio odgovor u vidu organizovanih grupa i pojedinaca na Fejsbuku spremnih da se odazovu apelu za pomoć. U međuvremenu su počele i akcije, otvoreni su žiro-računi.

Mirsad je bio ažuran pa je na društvenim mrežama obavještavao zabrinute pratioce o stanju male Ane… Sve do jedne fotografije.

U pitanju je slika potpuno identična onoj za koju je otac Mirsad tvrdio da je na njoj njegova Ana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.