Demokrate će se posvetiti kolašinskim poljoprivrednicima
Slavko Dulović

Najveći problem nekonkurentnost domaćih proizvoda

Demokrate će se posvetiti kolašinskim poljoprivrednicima

Veliki problem kolašinskim poljoprivrednicima, kao i uostalom poljoprivrednicima u Crnoj Gori, jeste nekonkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača, i na sve načine stavljanje crnogorskih proizvođača u drugi plan u odnosu na uvozničke lobije, smatraju Demokrate.

Demokrate će obećavaju, "nakon što im građani Kolašina ukažu povjerenje da budu izvršna vlast", obezbijediti podršku razvoja primarne proizvodnje stočne hrane i drugih poljoprivrednih sirovina i inputa da bi se podigla cjenovna konkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača.

“Ono što se proizvede nije lako plasirat na tržištu pa ćemo, uz pomoć evropskih fondova, obezbijediti i stvarati uslove za  otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda preko otkupnih stanica koje ćemo izgraditi na nekoliko tačaka, i na taj način obezbijediti stimulans našim poljoprivrednim proizvođačima”,saopštio  je Slavko Dulović, potpredsjednik OO Kolašin.

 

Takođe je dodao da će obezbijediti izgradnјu objekata u kojima će poljoprivrednici moći da predstave i promovišu poljoprivredne proizvode.

 

Navodi da će opština  ponuditi administrativni servis koji će olakšati vezu između crnogorskih poljoprivrednika i ugostiteljskih objekata, radi bolje i brže prodaje svojih proizvoda. Rekao je da će fomiranje posebne opštinske službe koja bi unapređivala kapacitet kolašinskih poljoprivrednika u pogledu tržišnog poslovanja biti njihov prioritet.

 

Nedostatak infrastrukture na katunima je takođe nešto što dodatno demotiviše ljude da se bave poljoprivredom ili pokrenu taj biznis, smatraju Demokrate.

 

"Stvaranje administrativnih i materijalnih pretpostavki za razvoj putne, privredne i socijalne infrastrukture na katunima biće nešto na čemu ćemo insistirati. U skladu sa finansijskim mogućnostima, obezbjedićemo  neophodnu pomoć našim sugrađanima koji na katunima rade i pokušavaju da opstanu u veoma skromnim uslovima. Demokrate će pomoći na taj način što ćemo kroz razne projekte potraživati pomoć za kupovinu opreme za dobijanje solarne energije i samim tim znatno olakšati njihov život i rad na katunima", zaključio je Dulović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.