Bacio bombu na kuću Podgoričanina, uhapšeno bezbjednosno interesantno lice
ilustracija

Bacio bombu na kuću Podgoričanina, uhapšeno bezbjednosno interesantno lice

Bezbjedosno interesantno lice 33-godišnji D.Ć.uhapšen je juče zbog sumnje da je u novembru prošle godine bacio bombu na porodičnu kuću S.T. iz Podgorice.

Prea medijskim navodima, uhapšeni operativno važi za pripadnika organizovane kriminalne grupe "Škaljari".

"Službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, 23. februara lišili slobode bezbjedosno interesantno lice D.Ć. (33) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti na štetu S.T. iz Podgorice", saopštila je Uprava policije.

D.Ć. je, kako se sumnja, 25. novembra tokom noći, bacio ručnu bombu na terasu prvog sprata porodične kuće koja je u vlasništvu S.T.

Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući ali nije bilo povrijeđenih lica.

"Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili uviđaj.Službenici CB Podgorica su odmah pristupili preduzimanju neophodnih službenih mjera i radnji u cilju prikupljanja materijalnih dokaza koji mogu da doprinesu rasvjetljavanju okolnosti u vezi aktiviranja eksplozivne naprave.

Sve preduzete aktivnosti rezultirale su identifikovanjem, lociranjem i lišenjem slobode D.Ć. Osumnjičen je bezbjednosno interesantno lice koje je u predhodnom periodu  izdržavao zatvorsku kaznu zbog počinjenog  krivičnog djela razbojništvo i za njim su bile raspisane dvije potjernice, nacionalna i međunarodna, zbog izvršenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju policije.

O događaju je, kako se dodaje, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se D.Ć. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.