VN:Jovićević prvo kod tužioca, pa onda u kampanju?
Jovićević

Predsjednički kandidat DFa

VN:Jovićević prvo kod tužioca, pa onda u kampanju?

Najavljeni kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima Andrija Jovićević, ukoliko prihvati kandidaturu, moraće, sva je prilika, prvo da se javi u Specijalno državno tužilaštvo, pa tek onda da krene u kampanju, saznaju nezvanično Vikend novine.

Prije tri godine dnevni list “Informer” objavio je informaciju da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić istražuje prijavu koju je prije nekoliko godina podnio Vasilije Mijović, nekadašnji službenik Službe državne bezbjednosti, u kojoj je Andrija Jovićević označen, po prijavi Mijovića, kao jedna od osoba koje su krajem 2007. i početkom 2008. godine pripremale atentat na crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Težina optužbi je takva da je prva reakcija crnogorske javnosti bila nevjerica. Informaciju “Informera” nije prenio nijedan medij u Crnoj Gori.

Ipak, samo dan kasnije, ovu informaciju potvrdio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i to Dnevnim novinama.

“Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj u vezi sa postojanjem osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo terorizam u pokušaju, na štetu crnogorskog premijera Mila Đukanovića”, saopštio je za Dnevne novine glavni specijalni tužilac.

Prijavu o organizovanoj grupi koja sprema atentat podnio je, još prije nekoliko godina, Vasilije Mijović. Nakon toga nije bilo više informacija o ovoj aferi, ali se pretpostavlja da je izviđaj o ovom slučaju još uvijek u toku, jer Jovićević, povodom toga, nije davao izjavu.

Očigledno je da će Jovićević, ipak, biti kandidat za predsjednika Crne Gore u ime DF-a.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je juče da je DF pokazao sposobnost da prepozna nestranačku ličnost “koja može da pobijedi kandidata režima”, a da su predsjednički izbori iz 2013. to i demonstrirali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.