Medenica: Medojevićev slučaj nije značajan, javnost ne bi zanimao prenos suđenja
Vesna Medenica

Medenica: Medojevićev slučaj nije značajan, javnost ne bi zanimao prenos suđenja

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da optuženi za pokušaj terorizma, koji se bave politikom, tokom javnog prenosa koriste sudnicu za promociju političkih stavova što ubuduće neće dozvoliti. Smatra da predmet u kojem će se Medojeviću suditi za pranje novca uopšte nije značajan da bi se javno prenosio.

Komentarišući poziv jednog od lidera DF-a Nebojše Medojevića da se omogući javni prenos suđenja u predmetu pranje novca, Medenica je poručila da ne smatra da taj predmet ima toliki značaj u javnosti.

"Vjerovatno je za aktere te optužnice to važan predmet i ciljano traže da se uključi javnost. Međutim da bi se odredilo pravo nekoga na javno suđenje, moraju se ispuniti neki uslovi i saglasnost svih aktera u postupku mora postojati. Ako mene lično pitate ja smatram da taj predmet uopšte nije značajan, niti njegovi akteri, odnosno optuženi, nijesu u toj mjeri značajni da bi to javnost zanimalo i sami tok tog postupka i njihove odbrane. Inače suđenje je javno i sve njihove odbrane biće prezentirane javnosti u cjelini", kazala je Medenica za Televiziju Crne Gore.

Ona je saopštila i da optuženi u predmetu pokušaj terorizma, koji se bave politikom, tokom javnog prenosa koriste sudnicu kao poligon za promociju političkih stavova, a pritom kako je dodala, ne poštuju ni sud, ni sudnicu. 

"To sigurno nećemo više dozvoliti", zaključila je Medenica, prenosi portal RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.