Zaposleni u Telekomu dobrovoljno dali krv
Foto: Telekom

Zaposleni u Telekomu dobrovoljno dali krv

Zaposleni Crnogorskog Telekoma danas su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za trasfuziju krvi u Podgorici.

Kako je saopšteno, kompanija sedmi put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene, imajući u vidu da je u Crnoj Gori potrebno 150 jedinica krvi dnevno, i da transfuzija krvi spašava živote tek rođene djece, hirurških bolesnika, povrijeđenih i teško oboljelih.

 „U akciji je učestvovalo tridesetak zaposlenih, članova Volonterskog kluba. Danas smo doprinijeli promovisanju kulture dobrovoljnog davanja krvi, i nadam se, insprisali druge kompanije i pojedince u Crnoj Gori da se priključe akciji“ – izjavila je Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje Crnogorskog Telekoma.

Predstavnici Zavoda za transfuziju su se zahvalili Telekomu za dugogodišnje partnerstvo i podršku njihovim akcijama i izrazili nadu da će se uspjesna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, a traje 5 - 7 minuta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.