Zbog optužbi da je seksualno uznemiravao ženu australijski vicepremijer podnio ostavku
Barnabi Džojs

Zbog optužbi da je seksualno uznemiravao ženu australijski vicepremijer podnio ostavku

Australijski zamjenik premijera Barnabi Džojs podnio je danas ostavku zbog optužbi da je seksualno uznemiravao ženu.

Džojs je saopštio da odlazi sa mjesta zamjenika premijera ali da neće da podnese ostavku u parlamentu, prenijela je agencija AP. Identitet žene koja je političara optužila za uznemiravanje nije otkriven.

Početkom februara u medijima je odjeknula vijest da Džojs i njegova bivša predstavnica za štampu očekuju dijete u aprilu. 

Taj skandal zamjenika premijera ugrozio je stabilnost vlade, a Džojs je uzeo odsustvo sa posla nakon što su mediji otkrili da je ostavio ženu i četvoro djece jer je njegova ljubavnica zatrudnjela. 

Džojs je rekao da će njegova Nacionalna partija, koja je u vladajućoj koaliciji, izabrati novog lidera u ponedjeljak, prenijela je AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.