Podgorica: Uhapšene 4 osobe, dilovali marihuanu i kokain (VIDEO)
Foto:Uprava policije

Borba protiv ulične prodaje droge

Podgorica: Uhapšene 4 osobe, dilovali marihuanu i kokain (VIDEO)

Crnogorska policija danas je izvršila pretrese na pet lokacija u Podgorici i uhapsila četiri lica osumnjičena za uličnu prodaju droge i podnijela krivične prijave protiv dva lica.

Službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije, po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovali nastavak višemjesečne akcije „Torni“, koja je sprovođena u dužem vremenskom periodu, a koja se odnosi na više lica za koja se sumnja da su se bavila uličnom prodajom opojnih droga na području Podgorice. 

Policija je u okviru nastavka akcije „Torni”, a koja je sprovođena u toku 2016. godine, u odnosu na lica za koja se sumnjalo da se bave tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Podgorice, danas postupajući po nalogu državnog tužioca u VDT u Podgorici, izvršila pretrese na pet lokacija i tom prilikom lišila slobode četiri lica, M.B. (32), S.J. (22), L.B. (22), sva lica iz Podgorice i D.Č. (28) nastanjenog u Podgorici, državljanina Republike Albanije.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv B.J. (34) iz Podgorice, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv Lj.B. (62) iz Podgorice podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila ovo krivično djelo - saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica tokom 2016. godine na području Podgorice većem broju lica prodavala marihuanu i kokain.

"Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji u toku 2016. godine  na ovom predmetu ukupno je zaplijenjeno osam pvc kesica u kojima se nalazio kokain bruto mase oko 85 grama i pet većih pvc pakovanja u kojima se nalazila marihuana težine 4.493 kilograma.

Policijski službenici su danas prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.B. pronašli i oduzeli skraćenu lovačku pušku tzv. kratež, marke „Crvena Zastava“, u ilegalnom posjedu, 13 komada lovačke municije kalibra 12 mm i 24 komada lovačke municije kalibra 16 mm, vojni pancirni prsluk, kao i mobilni telefon sa sim karticom. Pretresom stana koji koristi D.Č. policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 5,6 grama kao i 27 pištoljskih metaka kalibra 9 mm, četiri ručne radi veze, četiri telefona kao i dvije SIM kartice. Pretresom stanova L.B. i S.J. pronađen je i privremeno je oduzet veći broj telefonskih aparata i SIM kartica", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, državni tužilac u VDT u Podgorici je naložio da mu se  M.B, D.Č, L.B. i S.J. privedu uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da se protiv M.B. i D.Č. podnese i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.