Stejt department: Zahvalni zbog bliske saradnje sa našim saveznikom, crnogorskom vladom
Heder Nauert

Napad na ambasadu u Podgorici

Stejt department: Zahvalni zbog bliske saradnje sa našim saveznikom, crnogorskom vladom

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert komentarisala je napad na početku redovne konferencije za novinare na kojoj je rekla da američka ambasada u Crnoj Gori blisko sarađuje sa policijom u pogledu napada koji se dogodio juče.

"SAD žele da izraze zahvalnost zbog bliske saradnje sa našim saveznikom i dugogodišnjim partnerom, crnogorskom vladom. Želimo da zahvalimo lokalnoj policiji zbog brze reakcije na licu mjesta i profesionalizma u tekućoj istrazi. Američka ambasada nema promjena u svojim preporukama, kojima se američkim državljanima savjetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posjećuju Crnu Goru", rekla je Nauert.

Oglasio se i FBI.

“Pruzamo pomoć  našim partnerima u Crnoj Gori u istrazi u vezi sa eksplozivnom napravom koja je bačena na američku ambasadu u Podgorici, saopstila je Glasu Amerike portparolka FBI Nora Šeland.

FBI je, što se tiče ostalih detalja u vezi sa tekućom istragom, uputio na istražne organe u Crnoj Gori.

Prethodno je pomoćnik direktora crnogorske policije, Enes Baković, kazao novinarima u Podgorici da policija Crne Gore u saradnji s američkim FBI provjere i naloge na društvenim mrežama koje je koristio napadač na ambasadu, Danilo Jauković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.