Povučeno 11 vrsta dječijih pidžama: Mogu da izazovu gušenje ili davljenje(FOTO)
Ilustracija

Bacite ih

Povučeno 11 vrsta dječijih pidžama: Mogu da izazovu gušenje ili davljenje(FOTO)

Na crnogorskom tržištu pronađeno je 11 vrsta dječjih pidžama koje nijesu bezbjedne za korišćenje jer mogu izazvati gušenje ili davljenje, zbog čega je njihova prodaja zabranjena, piše u izvještaju o opasnim proizvodima objavljenom na portalu potrošač.me.

Kako je precizirano, sve pidžame uvezene su iz Srbije, robne marke "Boa", proizvođač "Bogutovo" iz Arilja.

"Kontrolisani proizvodi ne ispunjavaju zahtjeve bezbjednosti u pogledu rizika i kategorije rizika iz nacinalnog standarda referentne oznake MEST EN 14682:2015 što je suprotno čl. 6 Zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda", piše u izvještaju.

U odjeljku koji se odnosi na opis proizvoda piše da je sporan dječiji komplet čiji je gornji dio bijelo-sive boje sa slikom i zvjezdicama na rukavima, a donji dio je sive boje sa zvjezdicama bijele boje.

"U struku se nalazi vezica koja je slobodna, odnosno nije pričvršćena. Isti problem ima i komplet čiji je gornji dio bijelo-sive boje sa natpisom „Walking on clouds“ a donji dio je sive boje. Na tržištu je pronađena i pidžama koja je bijeloroze boje sa rukavima, a donji dio ima slike", navedeno je u izvještaju.

Piše i da se slobodna vezica koja nije pričvršćena nalazi i na pidžami koja je zeleno-roze boje sa tufnama.

"Standarde ne ispunjava ni pidžama za djecu čiji je gornji dio roze boje sa slikom, a donji dio sive boje sa slikama, kao ni donji djelovi koji su roze boje, bijelo-roze boje sa slikama, plave boje, tamnoplave boje sa slikom na lijevoj nogavici i sive boje", piše u izvještaju.

Kako je navedeno, standard bezbjednosti ne ispunjava ni komplet pidžama, čiji je gornji dio roze boje, a donji dio sive boje sa bijelim tufnama i slikama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.