Djevojka u Tuzli preminula od svinjskog gripa
Ilustracija

Djevojka u Tuzli preminula od svinjskog gripa

Jedna djevojka preminula je ove nedjelje u bolnici u Tuzli od posljedica zaraze virusom tzv. svinjskog gripa, a iz tuzlanskog Kliničkog centra u četvrtak su upozorili da to nije izolovan slučaj i da imaju još hospitalizovanih pacijenata s istom dijagnozom.

Načelnik tuzlanske Klinike za zarazne bolesti Sead Ahmetagić potvrdio je novinarima da je od usljed komplikacija prouzrokovanih virusom H1N1 umrla djevojka iz Banovića, koja je imala 27 godina.

Još tri osobe hospitalizovane na ovoj klinici umrle su ove nedjelje, ali kod njih je bio dijagnostifikovan "običan" grip, odnosno influenca tipa A i B.

Na Klinici za zarazne bolesti u Tuzli trenutno se liječi još pet pacijenata zaraženih virusom H1N1.

Dvoje od tih pet pacijenata u kritičnom su stanju i priključeni su na aparate za disanje.

"Oni su u teškom stanju i životno su ugroženi", kazao je Ahmetagić.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.