Na dionici autoputa Bar-Boljare probijena još dva tunela
Foto: CRBC

Mrki krš i Mala trava

Na dionici autoputa Bar-Boljare probijena još dva tunela

Na trasi prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare probijena su još dva tunela, Mrki krš i Mala trava, koji se nalaze na sekciji 3 (Lopate), saopšteno je danas iz kineske kompanije CRBC koja je izvođač radova na oba probijena tunela.

U saopštenju se dodaje da je do sada završen proboj šest od ukupno 16 tunela na dionici Smokovac–Uvač–Mateševo.

Iz kompanije su kazali da je tunel Mrki krš probijen je za deset mjeseci, a ukupna dužina obje cijevi ovog tunela je oko 1.4 kilometra.

"Izgradnja tunela Mala trava, čije su cijevi dužine 1.8 i 1.9 kilometara, počela je u oktobru 2016. godine. Mala trava je, ujedno, do sada najduži probijeni tunel na autoputu i jedan od najizazovnijih u građevinskom smislu. Tuneli Mrki krš i Mala trava prvi su probijeni tuneli na Sekciji 3. Skoro cijelu ovu sekciju odlikuju izuzetno teški geološki uslovi u kojim se izvode radovi, pa je proboj tunela ovdje veliki izazov u građevinskom smislu. Na ovim tunelima nastavljamo postavljanje sekundarne obloge na tunelskim cijevima", saopšteno je iz CRBC.

Dodali du da je na Sekciji 3 ostalo da se probiju tuneli Đurilovac i Kosman, koji je jedan od najdužih i najzahtjevnijih objekata na cijeloj prioritetnoj dionici.

"Pored tunela, na ovoj sekciji gradi se još osam mostova. Na cijeloj trasi do sada je završen i proboj tunela: Mrke (sekcija 1), Klopot i Vilac (sekcija 2) i Jabučki krš (sekcija 4). Ukupno, do sada je probijeno oko 13,4 kilometara tunela na prioritetnoj dionici autoputa", rekli su iz CRBC.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.