Izdata lična karta na ime Ljubiša Preletačević Beli
Ilustracija

Izdata lična karta na ime Ljubiša Preletačević Beli

Nevladine organizacije CeSid i CRTA, koje kao posmatrači prate sjednice Gradske izborne komisije, saopštile su na svojim tviter nalozima da je lična karta Ljubiše Preletačevića Belog, potpisnika saglasnosti da bude nosilac izborne liste, izdata 21. februara 2018. godine, kao i da je saglasnost ovjerena kod notara sinoć u 20:58.

"Neki novi čovjek imena Ljubiša Preletačević postao danas, dao saglasnost, aneksirao i to je to", naveo je Bojan Klačar iz Crte na svom Tviter nalogu.

CeSid je objavio na svom tviteru i rezultate glasanja u Gradskoj izbornoj komisiji:

Izborna lista "Ljubiša Preletačević BELI - Zato što volimo BELOVGRAD" proglašena je sa 22 glasa "za", 7 glasova "protiv, uz 2 uzdržana.

Na društvenim mrežama je objavljena i lična karta sa fotografijom na kojoj se vidi da je nekome sa imenom Ljubiša Preletačević Beli Policijska uprava za Beograd izdala ličnu kartu 21. februara ove godine.

Ovu fotografiju okačio je i Luka Maksimović, osoba koja je na ranijim predsjedničkim izborima glumila fiktivnog lika Ljubišu Preletačevića Belog, s komentarom "Saglasan gosn Ljubiša. Kec u rukavu- LISTA broj 22! Ave".

Samo dan ranije, kako je "Blic" objavio, Upravni sud je oborio listu Ljubiše Preletačevića Belog za gradske izbore u Beogradu na osnovu žalbe Miloša Adamovića iz Zemuna. Na osnovu dosad dostupnih informacija, najvjerovatnije je riječ o funkcioneru Socijaldemokratske unije i kandidatu na listi "Ne davimo Beograd". Jedan od razloga obaranja liste bilo je ime nosioca, jer je pravo ime Belog - Luka Maksimović.

To praktično znači da je osoba sa fotografije promijenila vlastito ime i dala saglasnost da izborna lista pod rednim brojem 22. za beogradske izbore postane validna.

Upravni sud je juče presudom oborio listu Ljubiše Belog Preletačevića, koja je proglašena prije nekoliko dana, uz obrazloženje da nisu ispunjeni uslovi da se lista proglasi, a jedna od zamjerki odnosila se upravo na ime nosioca. Beli je tada bio dobio rok od 48 sati da ispravi nedostatke.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.