Policija radi zajedno sa agentima FBI na utvrđivanju motiva napada na ambasadu
Sa konferencije za medije, Foto: Anadolija

Identifikacija Jaukovića izvršena pomoću DNK analize

Policija radi zajedno sa agentima FBI na utvrđivanju motiva napada na ambasadu

Crnogorska policija utvrdila je identitet osobe za koju se sumnja da je bacila bombu u dvorište američke ambasade, kasno sinoć. Riječ je o Daliboru Jaukoviću(42) iz Podgorice, državljaninu Crne Gore, rođenom u Kraljevu.

Nakon što je bacio bombu u dvorište ambasade, Jauković je izvršio samoubistvo. Na vanrednoj konferenciji za medije Uprave policije danas je saopšteno da je identifikacija Jaukovića izvršena pomoću DNK analize.

Za sada, isključena je mogućnost da je u pitanju teroristički napad.

''Brzom i efikasnom reakcijom utvrđen je identitet osobe za koju se sumnja da je bacila bombu M75 tako što je bacio preko ograde, a onda se preko puta ambasade, nekih 30 metara od tog mjesta ubio, takođe, aktiviranjem bombe'', kazao je Enis Baković, šef kriminalističke policije.

enisbakovi

Enis Baković, foto: Anadolija

Prema njegovim riječima, Jauković nije identifikovan kao izvršilac krivičnih djela.

”Crnogorska policija radi zajedno sa agentima FBI, provjeravamo sve društvene mreže koje je koristio, kako bi istražili ovaj slučaj do kraja'', kazao je Baković.

Policija je potvrdila da je naložen pretres stana lica koje je identifikovano kao napadač na Ambasadu SAD.

Iz Uprave policije su se zahvalili Ambasadi SAD na saradnji i ukazanom povjerenju, još jednom potvrdivši da su zaposleni u Ambasadi nakon sinoćnjeg događaja bezbjedni.

Novinare je interesovalo da li je napadač djelovao sam ili je imao pomoć, te da li je pripadao nekoj organizaciji i da li imaju prikupljene podatke o kretanju Jaukovića uoči napada. Iz policije su saopštili da ne mogu da saopšte više detalja zbog istrage.

lepamedenica

Lepa Medenica, foto:Anadolija

Dežurna tužiteljka Lepa Medenica kazala je da je tužilac izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj.

”Izuzeti su svi tragovi, a nakon toga je izdata je naredba i za obdukciju. Daljim mjerama utvrđen je identitet. Sada se utvrđuju motivi napada'', kazala je Medenica.

Iz policije je saopšteno da je nakon sinoćnjeg napada pojačana bezbjednost ispred svih ambasada u Crnoj Gori. 

Odgovarajući na pitanje novinara da li se radi o samoubistvu, ili je eksplodirala druga bomba u toku krivičnog djela, Medenica je pojasnila da preliminarni nalaz pokazuje da je riječ o samoubistvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.