Velimirović: Da je tužilaštvo drugačije uradilo, za mene se ne bi znalo danas
Mirko Velimirović, foto: Screenshot

Suđenje za pokušaj državnog udara

Velimirović: Da je tužilaštvo drugačije uradilo, za mene se ne bi znalo danas

Svjedok Mirko Velimirović u nastavku suđenja za pokušaj terorizma, kazao je da je saradnju sa crnogorskim tužilaštvom završio kada je osuđen.

"Da su oni drugačije uradili, za mene se ne bi znalo danas", kazao je Velimirović.  Velimirović je naveo i da vjeruje u Boga. "Uradio sam šta sam uradio, a bog je jedan, pa ako sam uradio nešto loše neka mi vrati", kazao je Velimirović.

Od 16.10. 2016. Velimirović je kazao da nema nova saznanja o pokušaju terorizma.

"Ljut sam na sebe na sve, jer su svi na mene ljuti, zato što sam uradio to zahvaljujući vašem tužilaštvu. Dođem u Crnu Goru ljuti na mene, dođem u Srbiju, dođem na Kosovo i tamo ljuti na mene. Ja sam došao kazao istinu, pa šta bog da", kazao je Velimirović.

Saopštio je da je telefonske razgovore obavljao na ulici u kafani, restoranu, ali ne i u tužilaštvu, ili nekoj drugoj državnoj instituciji.

Velimirović je rekao i da je 12.10. vjerovao specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. Od 12. do 15. oktobra, navodi Velimirović,  nije se nalazio u teškom psihičkom stanju.

"Čim sam rekao da sam se prijavio specijalnom tužilaštvu, vjerovao sam im, jer su mi rekli da će me sačuvati", kazao je Velimirović. On je saopštio i da je njegova žena za 700 eura prodala automobil pik-up, a da je on uzeo novac.

Velimirović je kazao da  nije znao šta dalje treba da radi sa opremom, ali je to trebalo da mu objasni Sinđelić.

"Kad sam trebalo da se vidim sa Sinđelićem, tada bi mi on rekao kako da prebacim opremu. Ako bi rekao meni, onda bi to bio moj zadatak", naveo je Sinđelić.

On kaže da je 12.10. obavijestio Sinđelića da je našao kuću i da mu je rekao kako kuća izgleda, da ima kapiju podrum da ima gdje da se stavi oružje.

Sud je opozvao rješenje o udaljavanju optuženih Milana Kneževića i Andrije Mandića, kako bi mogli u nastavku postupka da postave pitanja Velimiroviću.  

Suđenje se nastavlja sjutra u 11 časova.

RTCG

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.