Preminuo pjevač narodne muzike Tomislav Bajić (VIDEO)
Andrija(lijevo) i Tomislav (desno) Bajić

Preminuo pjevač narodne muzike Tomislav Bajić (VIDEO)

Pjevač narodne muzike Tomislav Bajić preminuo je u porodičnoj kući u Beogradu. Postao je poznat u bivšoj Jugoslaviji po duetu sa bratom Andrijom.

Karijeru je počeo kao član kulturno-umjetničkih društava „Đoka Pavlović“ i „Gradimir“. Pred mikrofonima Radio Beograda pojavio se daleke 1963. godine.

Tomislav Bajić biće sahranjen u Beogradu, javio je RTS.

Braća Bajić bili su jedan od najuspješnijih i najdugotrajnijih dueta u narodnoj muzici. Nastupajući više od četrdeset godina ostavili su dubok trag u narodnoj muzici posle Drugog svjetskog rata.

Braća Bajić su bili i ostali nevjerovatni duet koji je ostavio veliki trag u narodnoj muzici Jugosalavije. Njihova pjesma je bila i lijepa i duhovita i malo sarkastična. Često su im pjesme imale i zabranu puštanja na radiju zbog vrcavog teksta.

Neke od njihovih najpoznatijih pjesama su Jesen stigla, Kolo veselo, Igra mala na čolove...

Osim njih, braća Bajić ostaće upamćena po uspješnim interpretacijama numera: Ide Mile lajkovačkom prugom, Pogledaj de mala moja, Ko to kaže, ko to laže.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.