Stanić: Ne tražimo pedalj tuđeg ali ne damo ni naše
Mirko Stanić

Razgraničenje sa Kosovom

Stanić: Ne tražimo pedalj tuđeg ali ne damo ni naše

Zakon o potvrđivanju sporazuma o razgraničenu sa Kosovom koji je usvojila Skupština Crne Gore je u potpunosti zaštitio državne interese i teritorijalni integritet države Crne Gore, kazao je potparol Socijaldemokratske partije(SDP), Mirko Stanić.

Prema njegovim riječima, poštujući sve države regiona, Crna Gora je tim sporazumom samo potrvrdila već utvrđeni međunarodni princip o nepromjenjivosti granica na prostoru bivše Jugoslavije.

"Tim Sporazumom Crna Gora niti je dala, niti je uzela, ni pedalj onoga što ne pripada građanima Crne Gore. Što se tiče Crne Gore taj proces je okončan", kaže Stanić.

Navodi da je potpisivanju Sporazuma tada u Beču prisustovao i predsjednik države, te vjeruju da politička izjava koju je potpisao sa predsjednikom Kosova nije na štetu Crne Gore.

"Svakako je Skupština u mogućnosti da u svakoj fazi kontroliše dalje tehničke procese fizičkog razgraničenja koji proizilaze iz potpisanog sporazuma.
Sjetimo se da je prilikom ratifikacije u parlamentu Bosne i Hercegovine bilo dosta priče koja je uznemiravala javnost, a bila isključivo usmjerena prema unutrašnjim političkim obračunima a ne ka tome da jedan izuzetno važan državni posao (koji je prepoznat i u najnovijoj strategiji za proširenje EU) bude završen u duhu dobrosusjedskih odnosa. Mislimo da je i sada slična situacija sa ratifikacijom sporazuma na Kosovu, te stoga Crna Gora samo treba da ostane na poziciji Sporazuma o ratifikaciji", kazao je Stanić.

Ističe da SDP može sa ponosom da istakne da je upravo u mandatu njenog člana Vlade, Crna Gora jedina zemlja bivše Jugoslavije koja je za samo tri godine ratifikovala dva sporazuma o razgraničenju koji su pohvaljeni i od strane EU i od strane NATO partnera.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.