Vlada oštro osudila napad na ambasadu: Iskazujemo žaljenje i solidarnost sa SAD
Duško Marković

Vlada oštro osudila napad na ambasadu: Iskazujemo žaljenje i solidarnost sa SAD

Vlada Crne Gore najoštrije je osudila noćašnji incident u kojem je jedno lice poginulo aktivirajući eksplozivnu napravu u blizini Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli su danas prije podne lice mjesta i posjetili Ambasadu SAD.

-I tom prilikom, kao i u drugim kontaktima crnogorskih zvaničnika sa predstavnicima SAD izraženo je žaljenje povodom napada i solidarnost sa SAD i istaknut je naš čvrsti stav da ovaj događaj neće i ne može pogoršati visoki stepen bezbjednosti i sigurnosti diplomatskih predstavništava i ukupnu bezjbednosnu situaciju u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju Vlade.

Ističe se da nadležni organi ulažu sve napore na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Iz američke ambasade su na Twiteru zahvalili, "partneru i savezniku Vladi CG " kao i crnogorskoj policiji u istrazi incidenta.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izrazio je žaljenje zbog incidenta u blizini američke ambasade u Podgorici.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsjednik je uvjerenja da će se utvrditi sve okolnosti ovog incidenta i da će Crna Gora uz punu posvećenost i nadalje afirmisati bezbjednost diplomatsko konzularnih predstavništava i njihovog osoblja.

Podsjetimo, za sada još uvijek neidentifikovani napadač bacio je kasno sinoć bombu u krug Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, nakon čega je upotrebom eksplozivne naprave izvršio samoubistvo. 

Prema medijskim navodima, policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) bivši pripadnik Vojske SR Jugoslavije bacio bombu u dvorište ambasade, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Uviđaj je završen,​tijelo muškarca je upućeno  na patologiju a više informacija biće saopšteno tokom dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.