Tramp predlaže naoružavanje nastavnika u školama
Donald Tramp

Kao prevencija oružanim sukobima

Tramp predlaže naoružavanje nastavnika u školama

Nastavnici će oružje nositi prikriveno. Proći će posebnu obuku i za manijake više neće biti mjesta gdje nema oružja, poručio je Tramp.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp izjavio je da bi naoružavanje nastavnika moglo biti dobra prevencija oružanim napadima poput nedavnog slučaja u gimnaziji na Floridi u kojoj je bivši učenik ubio 17 osoba.

Tramp je u Bijeloj Kući primio roditelje i učenike koji su preživjeli oružani napad u Parklandu. Nakon što je saslušao učenike o onom što su proživjeli tokom napada, Tramp je kazao da bi napadač znatno ranije bio zaustavljen da je među nastavnicima u školi bilo onih koji znaju koristiti oružje.

Američki predsjednik Tramp tvrdi da su nastavnici tokom napada bili prinuđeni da bježe iz škole, a da bi imali priliku da zaustave napadača da su nosili oružje.

Podsjetivši da je policija u školu stigla osam minuta nakon početka napada, Tramp je kazao kako će u narednom periodu biti razmatrano da se izda dozvola za nošenje oružja za najmanje 20 posto nastavnika u američkim školama.

“Nastavnici će oružje nositi prikriveno. Proći će posebnu obuku i za manijake više neće biti mjesta gdje nema oružja“, poručio je Tramp.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.