Vučić ubijedio poslanike Srpske liste da glasaju za demarkaciju sa CG
Foto: Ilustracija

Vučić ubijedio poslanike Srpske liste da glasaju za demarkaciju sa CG

Poslije velikog međunarodnog pritiska da glasa za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, Srpska lista odlučila je da podrži i glasa za usvajanje Zakona o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom.

Predstavnici Srpske liste su se juče, kako saznaje prištinska TV Klan Kosova, sastali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je pokušavao da ubijedi poslanike Srpske liste da podrže ratifikaciju demarkacije, prenosi Beta.

Srpska lista je, kako navodi ta TV, kao "protivuslugu" zatražila od međunarodnih zvaničnika i koalicionih partnera garancije da će Kosovo biti konstruktivno u odnosu na dijalog sa Srbijom u ostvarivanju sporazuma koji su postignuti u Briselu, sa posebnim akcentom za Zajednicu srpskih opština.

Ukoliko Srpska lista bude podržala ratifikaciju demarkacije onda će Skupština Kosova danas imati 88 glasova za i na taj način bi se riješilo pitanje koje je preduslov za proces liberalizacije viza za građane Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.