Aleksandar Andrija Pejović podnio ostavku
Pejović

Želi da relaksira Vladu i sebe lično pritiska

Aleksandar Andrija Pejović podnio ostavku

Aleksandar Andrija Pejović ministar evropskih poslova uputio ostavku predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću u kojem je naveo da iz moralnih razloga podnosi ostavku na mjesto člana Vlade CG.

"Kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući djelovanje crnogorskih institucija, odlučio sam da postupim na ovaj način kako bih relaksirao Vladu i sebe lično pritiska koji je nastao nakon donošenja odluke Agencije za sprečavanje korupcije, broj UPI 02-01-10/15 od 16. II 2018. Svakako da ću iskoristiti pravni lijek i svoje pravo potražiti u zakonom propisanom postupku, čvrsto uvjeren da nisam prekršio zakon ni po jednom osnovu koji se navodi u Odluci Agencije. Naglašavam da sam postupao po važećim propisima koje je donijela Vlada čiji sam član, a koji su rađeni po uporednim primjerima u Hrvatskoj i Srbiji, gdje funkcija glavnog pregovarača, takođe, podrazumijeva status ambasadora u Misiji u Briselu, a što se može vidjeti i iz priloga uz ovo saopštenje", istakao je Pejović u saopštenju.

Uvjeren je da će se u daljem pravnom postupku dokazati nepostojanje konflikta interesa, kako bi zaštitio svoj lični integritet, a time i kredibilnost institucija sistema.

"Kad je riječ o naknadi za obavljanje dodatnih dužnosti, želim pojasniti da je ona  utvrđena rješenjem predsjednika Vlade Crne Gore broj 03/3-881 od 5. maja 2017. Podrazumijeva se da, u skladu sa Odlukom Vlade o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, član 7, stav 2, ovim prestaje i moja dužnost ministra evropskih poslova – glavnog pregovarača, koju vršim u Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji u statusu ambasadora. U okviru pozicije koju sam pokrivao, cijenim da sam posao obavljao savjesno i odgovorno uz puno poštovanje crnogorskih zakona i evropskih standarda, o čemu svjedoče rezultati resora kojim sam rukovodio", istakao je Pejović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.