Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja, beživotno tijelo nađeno na zemlji ka obali Morače
Foto: Anadolija

Napad na ambasadu SAD i samoubistvo u Podgorici

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja, beživotno tijelo nađeno na zemlji ka obali Morače

Službenici Uprave policije MUP-a preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je sinoć bacilo eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici a potom izvršilo samoubistvo. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja, saopšteno je jutros iz policije.

Sinoć oko ponoći je Dežurnoj službi CB Podgorica prijavljeno da se u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra Morača, čula eksplozija.

Podorički policajci su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo za sada neidentifikovanog muškog lica.

"Ovo muško lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Ambasade SAD-a.Dejstvom eksplozije u dvorištu Ambasade SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Ambasade.O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja.", piše u saopštenju Uprave policije.

Službenici Uprave policije su u komunikaciji sa predstavnicima Ambasade SAD-a u vezi sa ovim događajem.

O svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaviještena, dodaje se.

Viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić koja je izvršila uviđaj nakon događaja, saopštila je Televiziji Crne Gore da su izuzeti svi tragovi s lica mjesta, dok je tijelo stradalog poslato na obdukciju.

"Nakon obavještenja da je u blizini ambasade SAD jedna osoba smrtno ostradalo izašla sam na lice mjesta. Istovremeno sam obaviještena da je eksplozivna naprava bačena i na zgradu ambasade SAD, pa sam zato o ovome obavijestila SDT. Tokom vršenja uviđaja izuzela sam tragove koji će biti poslati na vještačenje, a tijelo stradalog poslato je na obdukciju", saopštila je Čolan Deretić, prenosi Rtcg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.