U krugu ambasade nije bilo povrijeđenih

Podgorica: Bacio bombu na američku ambasadu, pa se raznio(FOTO)

Neidentifikovani napadač bacio je kasno sinoć bombu u krug Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, nakon čega je upotrebom eksplozivne naprave izvršio samoubistvo.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom.

Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. 

2018022222884469830994208Web

Foto:AA

Prema podacima Uprave policije Crne Gore, najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem.

Objekat nije oštećen niti je u krugu ambasade bilo povrijeđenih.

Nakon bombaškog napada na američku ambasadu u Podgorici svi prilazi prema ambasadi jutros su blokirani. Policijski istražitelji i ekipe za uviđaj pretražuju teren oko ambasade.

Saobraćaj oko ambasade od sinoć je u blokadi, dok je i pješacima zabranjeno kretanje u blizini mjesta događaja. Na licu mjesta jutros su pripadnici posebne jedinice crnogorske policije, koji sa dugim cijevima obezbjeđuju prostor oko ambasade.

2018022222884469830994214Web

Foto:AA

Američka ambasada je na svom sajtu izdala upozorenje građanima SAD da izbjegavaju područje zgrade ambasade, velike skupove, da prate lokalne medije i uputstva vlasti.

Sve usluge vezane za izdavanje viza danas su otkazane. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.