Ako ste izbrisali poruku na WhatsApp-u provjerite još jednom
Foto: Ilustracija

Moguće je da se ipak vidi

Ako ste izbrisali poruku na WhatsApp-u provjerite još jednom

Prije nekoliko mjeseci WhatsApp je uveo mogućnost brisanja greškom poslatih poruka prije nego što primalac stigne da ih pročita. Ipak, čini se da ova funkcija ne radi uvijek onako kako je zamišljeno.

Novinari portala The Next Web primijetili su da su citirane poruke u grupnim razgovorima vidljive čak i nakon što ih korisnik obriše. Isto važi i za privatne razgovore, prenosi B92.

Uprkos tome što originalna poruka nestaje, njen sadržaj i dalje je moguće vidjeti u citiranom pasusu. 

WhatsApp ističe da je poruke moguće obrisati do sedam minuta nakon što su poslate - dok god pošiljalac i primalac koriste najnoviju verziju te aplikacije. Ipak, u FAQ sekciji nigdje se ne spominju citirane poruke. 

Trebalo bi napomenuti da se i ranije dešavalo da korisnici pronađu način za povraćaj obrisanih poruka. Jedan od primjera je post na španskom tech blogu AndroidJefe, u kojem se navodi da je moguće vratiti obrisane poruke putem korišćenja istorije Android notifikacija. Koristeći druge aplikacije, korisnici su mogli da pretraže notifikacije u kojima je bio naveden sadržaj poruka. 

Independent je kasnije ukazao na to da su korisnici na ovaj način mogli ponovo da dođu samo do pročitanih poruka, odnosno onih sa kojima su prethodno stupili u interakciju na bilo koji način. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.