UP: Medojević vozio 109 km/h i nije se zaustavio na znak STOP
Nebojša Medojević

Podnijeta prekršajna prijava

UP: Medojević vozio 109 km/h i nije se zaustavio na znak STOP

Protiv predsjednika Pokreta za promjene i jednog od lidera Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića podnijeta je prekršajna prijava zbog saobraćajnog prekršaja.

On se nije zaustavio na znak stop, na putu između Podgorice i Nikšića.

"Pripadnici IJP Niksic danas na putu za HN presreli su nas i zaustavili, sa rotacijama, navodno, jer neđe ranije na putu između PG i NK nismo stali na znak stop!? Po zahtjevu njihovog starješine, priveden je poslanik DF i predsjednik PzP Nebojša Medojević u CB Nikšić kako bi prekršajno odgovarao! Bruka. Uhode nas kao najveće kriminalce, dok se pravi kriminalci slobodno šetaju. Imunitet za poslanike DF-a logično, ne postoji", saopšteno je iz PzP.

Iz UP reagovali: Nije tačno da je Medojević priveden, protiv njega podnijeta prekršajna prijava

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da nije tačno da je Medojević priveden. Oni su kazali da je video radarom zabilježen saobraćajni prekršaj, da je Medojević vozio 109 km/h i da se nakon toga nije zaustavio na policijski znak "stop".

Protiv Medojevića je podnijeta prekršajna prijava.

"Povodom izjave člana Pokreta za promjene Nikole Bajčetića da je njegov partijski šef Nebojša Medojević priveden u CB Nikšić zbog navodnog saobraćajnog prekršaja odnosno jer navodno nisu stali na policijski znak stop, radi objektivnog informisanja javnosti, obavještavamo vas sljedeće: Netačno je da je političar Nebojša Medojević priveden. Njemu je rečeno da dođe u CB Nikšić zbog prekršaja koji je prethodno počinio u saobraćaju. Prekršaj odnosno prekoračenje brzine nije bio navodni već se dogodio i zabilježen je video radarom o čemu postoji i video dokaz. Medojević, koji je upravljao vozilom kojim se kretao 109 km/h, se nakon toga nije zaustavio na policijski znak već je nastavio kretanje vozilom i kasnije je zaustavljen od strane druge policijske patrole. Naime, danas, 21.02.2018. godine, u 16,44 časova, policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić – Stanice policije vršili su radarsku kontrolu brzine kretanja vozila u mjestu Paprati. Prilikom radarske kontrole, policijski službenik je koristeći ručni radar registrovao i snimio kretanje vozila marke „Toyota Rav”, podgoričkih registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 109 km/h na dionici puta, van naseljenog mjesta, gdje je najveća dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 80 km/h na što upozorava i vidno istaknuti saobraćajni znak na toj dionici puta", saopštili su iz UP.

U saopštenju je policija kazala da je policajac na propisani način, davanjem znaka, pokušao da zaustavi navedeno vozilo.

"Međutim vozač ovog vozila se nije zaustavio već je nastavio kretanje u pravcu Nikšića. Policijski službenik je putem radio veze svim kolegama prenio obavještenje da se pomenuto vozilo zaustavi i izvrši kontrola. Nakon 10-tak minuta, u mjestu Hercegovački put, tačnije kod Auto baze, ovo vozilo, „Toyota Rav“, zaustavljeno je od strane policijskih službenika, gdje je konstatovano da je njime upravljao vozač Nebojša Medojević. Medojević je policijskim službenicima dao vozačku dozvolu na uvid i predočeno mu je da nije postupio po znaku policijskog službenika u mjestu Paprati da se zaustavi zbog prekoračenja brzine", saopštili su iz UP.

Iz Uprave policije su kazali da je Medojeviću rečeno da je potrebno da odmah pristupi u prostorije Centra bezbjednosti Nikšić, radi preduzimanja daljih službenih mjera i radnji iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, što je on i učinio i svojim vozilom se dovezao do Centra bezbjednosti Nikšić. 

"Odmah po dolasku, vozaču Nebojši Medojeviću je ponovo predočeno koje je prekršaje počinio, nakon čega mu je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 324 st. 1 t. 9 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je do 10 km/h veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za 10 km do 30 km/h veća od dozvoljene brzine) za novčanu kaznu u iznosu od 30 eura. Protiv Medojevića je takođe podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 319 st. 1 t. 21 (vozač koji ne zaustavi vozilo na propisani znak ili naredbu ovlašćenog policijskog službenika ili drugog zakonom ovlašćenog lica za neposredno regulisanje ili kontrolu saobraćaja).  Nakon završenih službenih mjera i radnji, vozač Nebojša Medojević je napustio prostorije Centra bezbjednosti Nikšić. Za kršenje propisa iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima odgovaraće svi koji ih počine. Izuzetak ne mogu biti javne ličnosti koje bi trebalo da budu primjer poštovanja zakona", kazali su iz Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.