Danilović o predsjedničkim izborima: Dogovor do marta, ili naš kandidat
Goran Danilović

Danilović o predsjedničkim izborima: Dogovor do marta, ili naš kandidat

Ujedinjena Crna Gora (UCG) će do kraja mjeseca čekati eventualni dogovor opozicije oko predsjedničkih izbora, a ukoliko do toga ne dođe imaće svog kandidata, kazao je lider te stranke, Goran Danilović.

On je na konferenciji za novinare rekao da će odluku o kadidatu donijeti stranački organi, ali da on neće „bježati od odgovornosti“.

Upitan da prokomentariše poruku lidera Demokrata Alekse Bečića da onaj ko objavi kandidaturu za predsjednika bez dogovora sa ostatkom opozicije ide na ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS), Danilović je rekao da opozicija već ide na ruku DPS-u.

„Opozicija ide na ruku DPS-u jer nema jedinstvenog kandidata. Valjda će biti prirodno, ako nema jednog kandidata, da neko i objavi kandidaturu, makar onaj ko ima hrabrosti“, kazao je Danilović.

On je rekao da bi volio da zna kome bi to taj neko trebalo da se javi u trenutku kad opozicija ne može da se dogovori oko jednog kandidata.

„Da li treba, ukoliko propadne ova priča koja, nažalost, nije vesela, da šaljemo pisma jedni drugima i da pitamo da li možemo pojedinačno da se kandidujemo? UCG ne misli da tako treba“, kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, UCG je vrlo korektna prema javnosti, i najduže od svih zastupa priču o zajedničkom kandidattu.

„I saopštili smo – ako nema jednog kandidata opozicije, a mi nijesmo doprinijeli tome da ga nema, mi ćemo imati svog. Ako nam neko kaže da je to rad za DPS, ja pitam – a kako se zove ovo što do sad radimo“, naveo je Danilović.

Na pitanje da li će on biti kandidat, on je rekao da će o tome odlučiti stranački organi.

Danilović je kazao da bi volio da se nađe zajednički kandidat opozicije.

„Malo je vremena, ne treba širiti listu. Treba vidjeti da li Andirija Jovićević može biti sada prihvatljiv za sve, ukoliko gospođa Milka Tadić Mijović ne prihvata da bude kandidat dijela opozicije“, precizirao je on.

To se, kako je naveo, može završiti za 24 sata.

„Ne treba ponižavati ni kandidate, ni nas. Mislim da potom treba da preuzmemo odgovornost – ako nema jednog kandidata, bilo bi najpoštenije da svi mi, koji smo manje ili više doprinijeli tom poslu, izađemo na crtu, onemogućimo DPS da pobijedi u prvom krugu, i da u drugom damo podršku onome ko ima najviše glasova“, smatra Danilović.

On je rekao da bi volio da, u toj situaciji, izađu svi politički lideri.

Na pitanje do kad će UCG čekati opoziciju da se dogovori, s obzirom na to da vrijeme ističe i da su izbori blizu, on je rekao da je toj partiji možda i najteže od svih.

„Zbog toga što, za razliku od drugih, ne možemo računati na novac i ubrzanu izbornu kampanju. Mi radimo nešto, u mjeri u kojoj možemo, obilazimo teren i naše odbore, pokušavamo da budemo spremni za tu priču“, kazao je Danilović.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.