Ljetnja škola  turskog jezika od 16. jula do 12. avgusta
Foto:Anadolija

Podgorica

Ljetnja škola turskog jezika od 16. jula do 12. avgusta

Institut "Yunus Emre" Podgorica u saradnji s Fakultetom političkih nauka (FPN) u Podgorici predstavio je danas studentima ovog fakulteta program ljetnje škole turskog jezika, koja se već osam godina održava u Turskoj, s ciljem učenja turskog jezika i upoznavanja kulture ove zemlje.

Na današnjoj prezentaciji, studentima su predstavljene mogućnosti učešća na ovoj školi, a takođe prikazana su i iskustva bivših polaznika škole. 

Bleda Kacar, zamjenik ambasadora Turske u Crnoj Gori, kazao je da su učenici i studenti iz Crne Gore posljednje dvije godine bili polaznici ljetnje škole turskog jezika, prenosi Anadolija.

"Moja želja je da svi koji odete u Tursku, da sklopite prijateljstva i kontakte. Sada su tu društvene mreže, za razliku od ranije, kada je bilo teško uspostaviti kontakte, čak i preko telefona. Prijatelje koje steknete u Turskoj, pozovite da dođu ovdje. Jer, svako vaše prijateljstvo sa nekim iz Turske je svojevrsan most, pa hajde da napravimo na hiljade mostova", poručio je Kacar. 

Can Guray, vršilac dužnosti direktora Instituta "Yunus Emre" Podgorica, kazao je da je ljetnja škola prilika da se upoznaju mladi iz cijelog svijeta. 

"Ove godine program će biti organizovan u više od 20 gradova Turske. Sve troškove snosi Institut 'Yunus Emre'", istakao je Guraj. 

Ivan Vuković, prodekan na FPN-u, istakao je dobru saradnja turskih institucija sa FPN. 

"Ovo je druga godina kako se na FPN uči turski jezik i na to smo vrlo ponosni. Zadovoljstvo mi je da smo nedavno ostvarili saradnju i s turskom Agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), tako da u ovom trenutku ne postoji organizacija koja predstavlja interese Turske, a da nemamo saradnju. Današnja prezentacija ljetnje škole je važan korak u dobrom smjeru", poručio je Vuković. 

Ljetnja škola turskog jezika biće organizovana ove godine u periodu od 16. jula do 12. avgusta.

Tokom trajanja programa, koji mladima iz cijelog svijeta pruža mogućnost da se upoznaju sa ljudima iz različitih zemalja i društava, zvanični jezik komunikacije je turski. Pored ubrzanog kursa turskog jezika, za vrijeme škole se organizuju kulturne manifestacije i ekskurzije. Škola istovremeno nudi mogućnost upoznavanja turske kulture kroz različita iskustva i obilaske istorijskih i turističkih regija, piše AA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.