Tašta Miloša Marovića: Štedjela sam, imovinu stekla zakonito i pomogla djeci
Miloš Marović

Tašta Miloša Marovića: Štedjela sam, imovinu stekla zakonito i pomogla djeci

Pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, u utorak je u postupku koji se vodi po zahtjevu Specijalnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i brata Ivana saslušano pet svjedoka. Iskaze su dali roditelji Popovića, Božidar i Dragica, te Zoran Lubarda, Antun Petković i Ivana Knežević, koje su predložili advokati odbrane kako bi dokazali da je imovina koja je predmet spora stečena na zakonit način.

Dragica Popović objašnjavala je veću sudije Savića kako je čitav život štedjela, ističući da je svoju imovinu stekla zakonito, radeći prvo u "Budvanskoj rivijeri", a potom u Opštini Budva.

Objasnila je i da je stan u kojem živi i danas dobila od države još 1989.

"Pored navedenog ostvarivala sam prihode angažovanjem u jednoj austrijskoj firmi, a 2003. sam imala povredu nakon čega mi je isplaćeno osiguranje u iznosu od 10.000 eura. Radom u Opštini Budva sam za period od 2005. do 2017. prihodovala 175.000 eura. Plata savjetnika je nekih 700 eura, ali sam bila član mnogih radnih tijela, tako da mi je nekad zarada bila i 2.000-3.000 mjesečno", objasnila je ona.

Pričajući o stanu koji je 2005. kupio njen sin Ivan, Dragica Popović je objasnila da je koštao 27.600 eura i da je riječ o objektu koji je tada bio u grubim radovima.

"Otac mu je dao 10.000 eura i ja sam dala nešto za opremanje stana ali ne znam tačno koliko. Nekad bih dala 4.000-5.000, a nekad 7.000 eura", navela je Popovićeva.

Suđenje se nastavlja 14. marta.

Božidar Popović, tast Miloša Marovića, potvrdio je da je sinu Ivanu dao 10.000 eura za rješavanje stambenog pitanja. Objasnio je da je tada bio dobrog imovnog stanja jer je radio kao savjetnik u Vladi Srbije.

Dragica Popović je dodala da je prisustvovala svadbi svoje ćerke i Miloša Marovića, te da možda i zna koliko su mladenci dobili novca, ali da o tome ne želi da govori.

"Znam da su bili znatni prihodi", kazala je ona i dodala da je Svetozara Marovića upoznala 15 dana prije svadbe.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.