Srednjoškolci imali priliku da steknu nova znanja iz oblasti preduzetništva

Motivacioni događaj Unije srednjoškolaca

Srednjoškolci imali priliku da steknu nova znanja iz oblasti preduzetništva

Unija srednjoškolaca Crne Gore, u saradnji sa Unijom mladih preduzetnika Crne Gore, a uz podršku Programa za mlade Kancelarije Ujedinjenih nacija, realizovala je III po redu motivacioni događaj u sklopu projekta „It Is Easy To Be Bizzy“.

III motivacioni događaj organizovan je za srednjoškolce iz Bijelog Polja.

"Pedeset srednjoškolaca imalo je priliku da stekne nova znanja iz oblasti preduzetništva, da sazna koje im se mogućnosti na tom polju nude na našim prostorima i od koga mogu dobiti podršku pri realizovanju svoje biznis ideje", saopšteno je iz Unije srednjoškolaca. O mogućnostima i uslovima za razvoj preduzetništva među mladima u Crnoj Gori, govorili su Generalni sekretar Unije srednjoškolaca Crne Gore, Jovan Bojović i predsjednik Unije mladih preduzetnika, Uroš Bulatović.

Kako se ističe u saopštenju, Unija srednjoškolaca nastoji da inspiriše mlade ljude da započnu svoje preduzetničke poduhvate, kao i da im da potrebnu podršku u ostvarivanju njihovih ideja.

"Ovim projektom direktno utičemo na Cilj održivog razvoja koji govori o važnosti borbe protiv siromaštva, i na taj način  podstičemo mlade ljude na djelovanje u preduzetničkoj sferi. Sa druge strane, želimo podstaći djevojke na samousavršavanje i upornu borbu za ravnopravno mjesto na tržištu rada (Cilj održivog razvoja broj 5 – Dostići rodnu ravnopravnost i ohrabriti sve žene i djevojčice). Upravo iz tog razloga na svim motivacionim događajima učestvovale su uspješne preduzetnice. Na taj način, uz pomoć žena preduzetnica, želimo da pokažemo da rodna neravnopravnost ne bi trebalo da postoji u bilo kojoj sferi našeg života, pa tako ni u biznisu. Juče su u Bijelom Polju govorile Nemša Omerhodžić, vlasnica Grafičkog centra „Merkator“ koja je i dobitnica Nagrade za najuspješniju ženu iz oblasti preduzetništva, u okviru takmičenja „Naj žena 21. vijeka“, i Anja Adamović, uspješna mlada modna dizajnerka", saopšteno je iz Unije.

Motivacioni događaji su realizovani još i u Beranama i Mojkovcu, na kojima su govornice bile Aleksandra Maksimovska, modna dizajnerka  i Ivana Pajović, vlasnica kompanije „Res publica“. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.